vineri, 20 martie 2009

Autorităţile moldovene cer României să interzică deplasarea în masă a cetăţenilor români in în ţara vecină, înaintea alegerilor din 5 aprilie

20.03.2009

maemd.jpg

Ambasadorul României în Republica Moldova, Filip Teodorescu, a fost convocat la Ministerul moldovean de Externe, unde i s-a cerut să transmită Bucureştiului să nu permită deplasarea în masă a cetăţenilor români în ţara vecină înaintea alegerilor din 5 aprilie.

Într-un comunicat, Ministerul de externe de la Chişinău relatează că autorităţile de la Chişinău au informaţii că ''se intenţionează organizarea deplasării în masă în Republica Moldova a unor grupuri de cetăţeni români pentru participarea la diferite activităţi publice cu caracter electoral în perioada 26-28 martie''.Chişinăul doreşte prin acest apel să prevină ''eventualele implicări ale cetăţenilor români în acţiuni provocatoare, ce ar putea avea drept scop destabilizarea situaţiei interne din Republica Moldova'', se arată în acelaşi comunicat al MAE moldovean.

REDAM INTEGRAL COMUNICATUL DE PRESA MAEIE:

"Astăzi, 20 martie 2009, la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a fost convocat dl Filip Teodorescu, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Moldova, căruia i s-au comunicat următoarele. Din informaţiile de care dispune partea moldovenească, pentru perioada 26-28 martie curent se intenţionează organizarea deplasării în masă la Chişinău a unor grupuri de cetăţeni români pentru participarea la diferite activităţi publice cu caracter electoral. Pornind de la caracterul prietenos al relaţiilor stabilite între ţările noastre, partea moldovenească consideră necesar să atenţioneze că în perioada electorală nu sunt excluse anumite acţiuni cu caracter provocator. În acest context, autorităţile moldoveneşti au solicitat respectuos Ministerului Afacerilor Externe al României verificarea informaţiilor respective şi au rugat să se ia în consideraţie gradul înalt de probabilitate a unor asemenea fapte, în scopul prevenirii eventualelor implicări ale cetăţenilor români în acţiuni provocatoare, ce ar putea avea drept scop destabilizarea situaţiei interne din Republica Moldova. La rândul lor, autorităţile Republicii Moldova vor întreprinde toate măsurile ce se impun pentru neadmiterea unei astfel de situaţii, care ar periclita bunele relaţii între Republica Moldova şi România."


Autor: preluat Realitatea TV & MAEIE
Sursa: www.basarabeni.ro