duminică, 7 septembrie 2008

Enclavizare socială și teritorială. Ungurii din CNCD au recunoscut că românii din Harghita sunt discriminați

PERSECUTATI IN PROPRIA PATRIE

MESAJUL FRONTULUI NAŢIONAL BRAŢUL DE FIER ESTE:

ARTICOLUL 1 - CONSTITUŢIA ROMÂNIEI - România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

PENTRU ASTA LUPTĂ MILITANŢII ROMÂNI DIN ORICE ORGANIZAŢIE


Ziarul de limbă maghiară Haromszek (Trei Scaune, în traducere – n.r.), care apare la Sfântu Gheorghe şi care este editat de mai mulţi lideri ai Consiliului Naţional Secuiesc, a publicat, pe prima pagină, un articol care îndeamnă populaţia secuiască la lupta cu arma în mână pentru înfiinţarea unui stat de sine stătător în inima Transilvaniei. Articolul este semnat cu pseudonimul Zoltan Bedo, conform unor surse din interiorul redacţiei, de unul dintre acţionarii publicaţiei, Albert Levente.


Articolul, intitulat Cu capul sus, cu spatele drept, îndeamnă la „înfiinţarea unui stat de sine stătător”, „prin forţa armelor, prin poziţie conştientă, unitară, curajoasă, prin luptă şi prin jertfă”. Cotidianul Haromszek este editat de societatea H-PRESS SRL, iar din acţionariatul ei fac parte Magyari Lajos, fost deputat UDMR de Covasna, în mandatul 1992–1996, şi consilier local la Sfântu Gheorghe în perioada 2004-2008, şi Ferencz Csaba, vicepreşedintele Consiliului Naţional Secuiesc.


Virulenţa articolului cu pricina a stârnit interesul Serviciului Român de Informaţii. Traducerea articolului a fost expediată, ieri, biroului de presă al SRI, purtătorul de cuvânt al acestei instituţii dând asigurări reporterilor Gardianului că în cursul zilei de astăzi va adopta o poziţie oficială faţă de acest aspect. Reacţiile politicienilor nu au întârziat să apară. Senatorul UDMR Eckstein Kovacs ne-a declarat că o astfel de instigare la violenţă reprezintă o enormitate.


Nu este pentru prima data când apar astfel de îndemnuri la separare prin forţă de România.

Citiţi restul articolului aici:

http://www.gardianul.ro/Ziarul-secuilor-cheama-la-lupta-armata-pentru-dezmembrarea-Rom%C3%A2niei--s119198.html



Sursa: Gardianul



Niciun comentariu: