duminică, 7 septembrie 2008

Documente de Poliţie şi SRI, aruncate pe malul Lacului Siutghiol


MODUL IN CARE SUNT INSTRUMENTATE INFORMATIILE NU MAI REPREZINTA UN MISTER SAU CONSPIRATIE

O arhivă de documente interne ale Poliţiei şi SRI a fost găsită ieri aruncată pe malul Lacului Siutghiol din Constanţa, aproape de Mamaia Sat. Actele provin de la Crimă Organizată, Transporturi, SRI şi Secţia 2 de Poliţie, fiind note de uz intern redactate de ofiţeri. Posesorul ilegal al documentelor pare a fi un comisar de Poliţie din Constanţa, decedat în 2005, care a lucrat la toate aceste structuri.
Arhiva s-a aflat probabil într-un garaj al familiei, deoarece o dată cu actele au fost găsite aruncate şi piese auto vechi.

Cel mai recent document este datat din 1998, anchetatorii susţinând că niciunul dintre acte nu este de importanţă. „Nu pun în pericol securitatea naţională sau a vreunei persoane”, au transmis investigatorii. Ei vor verifica modul în care actele de serviciu au ajuns în posesia comisarului a cărui familie s-a debarasat acuma de documente.Sute de dosare ale Secţiei 2 de Poliţie au putut fi, pînă ieri, răsfoite sau, după preferinţe, folosite pe post de hîrtie igienică, de către pescarii de pe culoarul care leagă lacul Siutghiol de Canalul Poarta Alba-Midia Navodari. O cantitate apreciabilă, numărînd sute de declaraţii, rapoarte, procese-verbale, note informative zăceau în bătaia vîntului, printre resturile de moloz şi movilele de gunoaie aruncate pe acel teren viran. Nume ale unor poliţişti, numere de telefon ale unor comandanţi, declaraţii ale victimelor unor infracţiuni ori „confesiuni” ale informatorilor poliţiei, cazuri clasate sau metode operative sînt doar o parte din ceea ce au găsit jurnaliştii constănţeni la ieşirea din Mamaia sat. Mormanele de hîrtii, multe cu caracter secret, se aflau chiar la marginea unui drum de pămînt, pe celălalt mal din dreptul staţiei electrice de la marginea canalului. Surprinzător este faptul că cele mai noi documente erau datate din 2003. Cei care au abandonat „oficiala” maculatură au lăsat la faţa locului şi două caschete din dotarea foştilor miliţieni şi securişti, o raniţă şi o mască de gaze, toate prăfuite şi deteriorate.

Deşi zona în care zăceau aceste documente clasificate a fost anunţată în mass media, de la primele ore ale dimineţii, poliţiştii nu s-au deranjat să le ridice decît în momentul în care au fost sesizate telefonic la numărul de urgenţă 112, tot de mass media. După acest apel, pe marginea canalului şi-au făcut apariţia mai multe maşini ale poliţiei din Năvodari şi un reprezentant al Poliţiei Transporturi. Aceştia au încărcat toate actele găsite în doi saci de hîrtie şi le-au transportat la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa pentru verificări.

Cele mai multe documente proveneau de la Secţia 2 Poliţie, din Constanţa. Un număr impresionant de acte purtau semnătura subofiţerului Gheorghe Butoianu, fost angajat al secţiei amintite, care a decedat în anul 2005, într-un accident, la domiciliu. Acesta locuia în zona Sat Mamaia, deci nu departe de locul unde au fost găsite documentele. Din spusele unor colegi, fostul „om al legii” a căzut în timp ce efectua nişte reparaţii la casă şi şi-a rupt gîtul. Butoianu avea în jur de 47 de ani şi a lucrat de-a lungul anilor atît ca poliţist, dar şi ca angajat al Serviciului Român de Informaţii, dar mai ales ca membu al ocultului „Doi ş'un sfert”, care se ocupa de activităţi de poliţie politică. Din surse confidenţiale, după 1989, Gheorghe Butoianu figura ca revoluţionar „anticomunist” rănit în revoluţia din decembrie. Numărul mare de acte cu semnătura acestuia sugerează faptul că angajatului structurilor informative îi plăcea să „colecţioneze”... anumite dosare.

Revenind la incidentul de ieri, alte aspecte delicate ies la suprafaţă. Unul dintre acestea ar fi acela că, în momentul cînd un ofiţer de informaţii îşi schimbă structura în care activează, acesta se foloseşte în continuare de reţeaua de informatori pe care şi-a construit-o de-a lungul anilor. Pe baza acestei ipoteze, informatorii „abandonaţi” în praful de la marginea Mamaiei sat pot intra de acum încolo într-o anchetă ca fiind suspecţi de poliţie politică. Aşteptăm ca IPJ să răspundă cum s-a putut ca documentele clasificate, secrete, să zacă la domiciliile unor foşti sau actuali funcţionari?! Cîţi oameni pot fi afectaţi prin furtul sau accesul la documente secrete în condiţiile în care comunicatul Poliţiei, emis special ca urmare a acestui incident, precizează doar faptul că documentele nu pot prejudicia siguranţa statului român!? Poate fi acest eveniment scînteia unor anchete interne care să verifice starea dosarelor din Secţia 2 de Poliţie? Nu este exclus ca răspunsurile la aceste întrebări să fie îngropate de autorităţi în acelaşi praf în care s-au găsit ieri documentele secrete.
sursa: telegraf online
http://www.telegrafonline.ro

Enclavizare socială și teritorială. Ungurii din CNCD au recunoscut că românii din Harghita sunt discriminați

PERSECUTATI IN PROPRIA PATRIE

MESAJUL FRONTULUI NAŢIONAL BRAŢUL DE FIER ESTE:

ARTICOLUL 1 - CONSTITUŢIA ROMÂNIEI - România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

PENTRU ASTA LUPTĂ MILITANŢII ROMÂNI DIN ORICE ORGANIZAŢIE


Ziarul de limbă maghiară Haromszek (Trei Scaune, în traducere – n.r.), care apare la Sfântu Gheorghe şi care este editat de mai mulţi lideri ai Consiliului Naţional Secuiesc, a publicat, pe prima pagină, un articol care îndeamnă populaţia secuiască la lupta cu arma în mână pentru înfiinţarea unui stat de sine stătător în inima Transilvaniei. Articolul este semnat cu pseudonimul Zoltan Bedo, conform unor surse din interiorul redacţiei, de unul dintre acţionarii publicaţiei, Albert Levente.


Articolul, intitulat Cu capul sus, cu spatele drept, îndeamnă la „înfiinţarea unui stat de sine stătător”, „prin forţa armelor, prin poziţie conştientă, unitară, curajoasă, prin luptă şi prin jertfă”. Cotidianul Haromszek este editat de societatea H-PRESS SRL, iar din acţionariatul ei fac parte Magyari Lajos, fost deputat UDMR de Covasna, în mandatul 1992–1996, şi consilier local la Sfântu Gheorghe în perioada 2004-2008, şi Ferencz Csaba, vicepreşedintele Consiliului Naţional Secuiesc.


Virulenţa articolului cu pricina a stârnit interesul Serviciului Român de Informaţii. Traducerea articolului a fost expediată, ieri, biroului de presă al SRI, purtătorul de cuvânt al acestei instituţii dând asigurări reporterilor Gardianului că în cursul zilei de astăzi va adopta o poziţie oficială faţă de acest aspect. Reacţiile politicienilor nu au întârziat să apară. Senatorul UDMR Eckstein Kovacs ne-a declarat că o astfel de instigare la violenţă reprezintă o enormitate.


Nu este pentru prima data când apar astfel de îndemnuri la separare prin forţă de România.

Citiţi restul articolului aici:

http://www.gardianul.ro/Ziarul-secuilor-cheama-la-lupta-armata-pentru-dezmembrarea-Rom%C3%A2niei--s119198.html



Sursa: Gardianul



Rromii, produsul de export al României?


Oficialităţile FRANCEZE fac returul a 500 rromi din România


Vineri, 05 Septembrie 2008


Francezii s-au săturat de ei, românii din ţară de asemenea. Recent, francezii au desfiinţat o uriaşă tabără de rromi, în mare parte veniţi din România, şi vor să retrimită acasă circa 500 de ţigani.


La Timişoara, un cap vizibil al ilegalităţilor comise de etnia rromă, însuşi prefectul judeţului a fost ameninţat pentru că a intervenit într-un scandal imobiliar, în care erau implicaţi ţigani.


În sfârşit, preşedintele nostru, exemplul de moralitate la care ar trebui să ne raportăm ca la un întâi statator al ţării, mestecă expresii rasiste precum "ţigancă împuţită", taxată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu un cartonaş galben.


Sursa: Carei Onlin


Prefectul de Timiş cere exproprierea caselor dobândite ilicit de ţigani


Telenovela caselor locuite de ţigani care rând pe rând, prin metode specifice de şantaj îi dau afară pe români, pare să nu se termine prea curând. Astăzi, prefectul judeţului Timiş Ovidiu Drăgănescu a continuat războiul deschis declarat mafiei ţigăneşti declarând că "unele dintre aceste case pot fi expropriate pe considerent de utilitate publică".

"Sunt zeci de instituţii în Timişoara care nu au sedii. Mult mai ieftin ar ieşi statul român dacă acele clădiri, unele dintre ele dobândite abuziv, ar fi expropiate", a declarat astăzi prefectul Ovidiu Drăgănescu, menţionând totuşi că aceasta ar fi o măsură extremă. Reprezentantul guvernului în teritoriu a mers mai departe spunând că este absolut necesară modificarea legislaţiei asstfel încât, instituţiile statului să-i poată verifica pe acei proprietari de imobile care deşi nu lucrează, nu au venituri şi nu plătesc impozite statului român, deţin totuşi proprietăţi de milioane de euro în plin centrul Timişoarei. "Legea ne permite în momentul de faţă să verificăm doar averile demnitarilor. Pe proprietarii acestor imobile cine îi verifică? Ei nu plătesc impozite, nu au nici un venit şi transferă bani din străinătate. Toate aceste transferuri bancare trebuie verificate. Problema este din ce trăiesc?", a spus prefectul Ovidiu Drăgănescu.
sursa: Banateanul

sâmbătă, 6 septembrie 2008

Românii îi urăsc pe ţigani şi pe handicapaţi


 



Vineri, 05 Septembrie 2008


SONDAJ. Cele mai des invocate criterii de discriminare, în cele peste 800 de reclamaţii primite de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în 2007, sunt etnia şi handicapul.

Studiul „Percepţii şi atitudini ale populaţiei României faţă de fenomenul de discriminare“, dat publicităţii ieri de CNCD, arată că cele mai discriminate grupuri adună persoanele infectate cu HIV/SIDA şi cele cu handicap, mai ales la angajare. Consiliul a primit de două ori mai multe reclamaţii anul trecut decât în 2006, cu toate că, într-un sondaj Gallup pe 2008, românii pun discriminarea pe ultimul loc în lista problemelor de pe agenda publică.

sursa :  evenimentul zilei