duminică, 25 ianuarie 2009

Autostrada naționalistă

Un grup neo-nazist a “adoptat” o autostrada din SUA

Evenimente internationale No Comments

O organizatie neo-nazista din SUA s-a inscris in programul autoritatilor americane “Adopta o autostrada”, profitand de un proces castigat de Ku Klux Klan in urma cu cinci ani, privitor la libertatea de exprimare.

Foto: AP

Membrii “National Socialist Movement”(NSM) s-au angajat sa curete si sa intretina o portiune de 500 de kilometri din autostrada 160, din apropierea orasului Springfield, informeaza AP.

Gruparea si-a montat cateva panouri, prin care informeaza cetatenii ca are grija de portiunea de autostrada stabilita. Autoritatile locale au declarat ca nu au de ce sa refuze serviciile organizatiei, daca procesul de igienizare se desfasoara in conditii normale.

Exista in lege un amendament si nu putem sa discriminam organizatia, daca membrii acesteia curata autostrada“, a declarat un purtator de cuvant al oficiului de transport din Springfield.

Statul poate respinge o organizatie, in cadrul acestui program, daca membrii acesteia au fost condamnati pentru activitati infractionale, in ultimii 10 ani.

NSM Springfield a decis sa ia parte la aceasta actiune pentru a curata autostrada de gunoi. Suntem aici ca sa dovedim ca vrem sa ajutam comunitatea din care facem parte“, a declarat Ariana Glass, membru al organizatiei, in varsta de 16 ani.

Programul obliga “ingrijitorii autostrazilor” sa intreprinda actiuni de curatare, de cel putin patru ori pe an. Autoritatile au declarat ca au primit o singura plangere, care se referea la atribuirea autostrazii grupului neo-nazist, fara a exista reprosuri la adresa serviciilor prestate de membrii organizatiei.

In acest program, de igienizare a autostrazilor, sunt incluse peste 10 state americane.

De pe Ziare.com:

Niciun comentariu: