duminică, 17 august 2008

AFACEREA ISRAEL, O CARTE CONTROVERSATA DESPRE EXPANSIONISM


Roger Garaudy, celebrul filozof francez scoate la lumina tiparului, fara frica de a gandi si de a scrie,
Afacerea Israel. Istoria politicii expansioniste a statului Israel. Mai multe edituri din Romania publica aceasta carte si poate fi gasita nu numai in librariile cu vanzare directa ci si in cele online de pe internet. Lucrarea curenta cuprinde argumente cutremuratoare care arata sensul unor probleme de natura mondiala a zilelor noastre. Subiectele care sintetizeaza lucrarea sunt urmatoarele: 
- Mitul istoric: mitul drepturilor istorice; mitul „biblic”
- De la mitologia sionistă la politica Israelului
- Politica internă: rasismul; Israelul, rezultat al colonizării
- Politica externă a Israelului: expansionismul
- Metode ale politicii israeliene: terorismul de stat „Într-o conjunctură în care Israelul, după un raport al Băncii Mondiale, cheltuieste peste 50% din bugetul său pentru înarmare, si în care această militarizare fortată are drept scop mărturisit chiar de către Ariel Sharon nu apărarea statului Israel, ci dezintegrarea statelor arabe din regiune, sunt invocate texte biblice atât pentru a justifica agresiune permanentă, cât si metodele terorismului de stat. Departe de a fi „primii ocupanti”, evreii sunt o parte componentă, printre multe altele, ale amestecului de popoare din regiunea fertilă a Palestinei. Nu pot în nici un caz să revendice un loc exceptional în această lungă istorie. Sionismul politic se pretează la travestirea si manipularea sistematică a faptelor atunci când, în manualele scolare israeliene ca si în propaganda externă, nu retine ca date importante în istoria Palestinei decât rarele momenta când evreii au jucat un rol. Statul Israel nu a fost creat de Natiunile Unite, el a fost constituit prin tehnica „faptului împlinit”, prin violenta Haganah, a Irgunului si a grupului Stern. Persecutiile si masacrele cărora le-au căzut victimă evreii de-a lungul regimului nazist, cereau reparatii. Dar asta nu înseamnă că reparatiile trebuiau acordate în detrimentul celor care nu au participat la crimă.”
Cartea a fost acceptata in Romania , probabil din cauza faptului ca este o traducere si a fost publicata in mai multe tari, ajungand pana in emirate. altfel, conform ordonantei 31, nu esti lasat sa respiri daca adresezi astfel de cuvinte lipsite de lauda unui stat atat de influent in lume.

Niciun comentariu: