joi, 14 august 2008

LA ALEGERILE 2008 SAXONII AU VOTAT CU URMASII LUI HITLER

Formatiunea de extrema-dreapta Partidul National-Democrat din Germania (NPD), care sustine unele dintre politicile lui Hitler, a obtinut cu aproape de patru ori mai multe voturi in alegerile pentru consiliile municipale in Saxonia decat la alegerile anterioare.

Este cel mai recent succes pentru NPD, descris de Biroul pentru Protejarea Constitutiei drept rasist, antisemit si revizionist si a carui influenta politica a crescut in ultimii ani, informeaza Reuters.

NPD a obtinut 5,1% din voturi la alegerile de duminica, depasindu-i pe Verzi si inregistrand o crestere semnificativa, avand in vedere ca la alegerile din urma cu patru ani obtinuse 1,3%. Pentru prima data, NPD a castigat locuri in fiecare consiliu municipal pentru care a concurat. Intr-un oras de langa granita cu Cehia, fief al neonazistilor, a obtinut chiar 25,3%.

"Cu o intuitie demagogica, NPD a exploatat chestiunile sociale si a alimentat teama", a spus Cornelia Ernst, directorul local al partidului de Stanga, care a calificat rezultatul drept "socant".

Oficialii NPD il admira pe liderul iranian, Mahmoud Ahmadinejad, pentru ca a spus ca Israelul ar trebui sa fie sters de pe harta si descriu Constitutia germana drept "un dictat al puterilor occidentale victorioase".

Cu toate ca simbolurile naziste, ca svastica, sunt interzise in Germania, NPD primeste mai mult de un milion de euro anual in finantare publica pentru ca este un partid politic legitim. Numarul membrilor a ajuns la 7.200 anul trecut si are locuri in doua parlamente din est.
SURSA    WWW.ZIARE.COM

Niciun comentariu: